Sunday 27 November 2011

CROISSANTS RECETTE

Salut tout le monde,

Her kommer oppskriften på mine myke croissants. Det tar ikke mer en 5 minutter å lage deigen, men man må regne med en og halv time tid for å ha dem ferdig.

Here comes my receipe for my soft croissants. It doesn`t take more than 5 minutes to make a dough , but you have to take one and half hour to have them finish.





Ingredienser:

75 g smør
2 dl vann
½ pk (25 g) gjær
½ ts salt
1 egg
ca. 400 g hvetemel

Stekes i stekeovnen ved 225 °C i ca. 12 minutter.
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret og tilsett vannet, la blandingen bli fingervarm. Hell væsken over gjæren og rør til den er oppløst. Ha i  salt, egg og så mye mel at deigen blir passe fast og smidig. La deigen heve på lunt sted under plast, ca. 45-60 minutter.
Ha deigen på bakebordet. Kjevle ut deigen til en flat leiv. Smør på fyllet og skjær i trekanter du ruller som croissants etterpå. La dem heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter eller mer.
Pensle croissants med sammenvispet egg og stek dem deretter gylne. Avkjøles på rist


Ingedients:

75 ge butter
2 dl water¨
1/2 pack fresh yeast
1/2 tea spoon of salt
1 egg
round 400 gr flour

Bake in oven at 225 ° C for approx. 12 minutes.
Crumble yeast in bowl. Melt butter and add the water over the yeast and stir until dissolved. Add salt, egg and so much flour that the dough will look firm and supple. Let dough rise in warm place under the plastic, approx. 45-60 minutes.

Place dough on floured surface. Roll out dough to be flat.
. Spread the filling and cut into triangles you roll like croissants afterwards. Let them rise under plastic in warm place about 30 minutes or more.

Brush the croissants with lightly beaten egg and then bake them golden.



HOPE YOU ENJOY YPU CROISSANTS YOU CAN FILL WITH CHEESE, HAM OR WAHTEWER YOUU LIKE.


BISEEEEEEEEEEEEEEE




1 comment:

Anonymous said...

mummmmmmm deilg du er flink kjære selma:-) de la part de Houda

Blog Archive